Izbor novih članova BYC

Share:

Omladinska grupa Bosnian Youth of Chicago u nedjelju 7-og oktobra 2018.godine održala je svoj redovni godišnji sastanak u okviru kojeg su izabrani novi članovi odbora ove grupe. Skupštinu je vodila Jasmina Ejupović koja je uveliko zaslužna za razvoj i unapređenja oktivnosti naše džematske omladinske grupe.

Novi odbor grupa sačinjavaju:

1. Jasmina Ejupović – coordinator

2. Amila Karahmet – co-president

3. Lejla Husomanović – co-president

Vice president:

4. Sevdin Munjaković

Event Board:

5. Ajdin Mravić

6. Belma Gredelj

Sport Coordinators:

7. Mevludin Munjaković

8. Anela Arabelović

Fundraising Board:

9. Medina Husomanović

10. Merisa Gredelj

Secretary:

11. Aida Huskić

Publicity:

12. Edib Mravić

Čestitamo svim izabranima!

 

Sportske aktivnosti

Omladinska grupa uz pomoć džematskog Odbora nastavlja svoje sportske aktivnosti u Robert Crown Commmunity Center u Evanstonu svake nedjelje od 5PM do 6:30PM. Od ove godine ovim aktivnostima mogu prisustvovati samo članovi BYC. Samo oni članovi BYC koji budu aktivno participirali u aktivnostima BYC moći će odlaziti na sportska druženja našeg medžlisa – Midwest.

Učlanjenje u BYC

Učlaniti u omladinsku grupu BYC može se svaki dječak i djevojka u dobi od 13. do 25. godina i nakon toga može biti učestvovati u svim omaldinskim aktivnostima. U aktivnostima naše grupe mogu učestvovati isključivo članovi, a one podrazumijevaju: redovna sedmiča sportska druženja (nedjeljom od 5-6:30PM), putovanja na Omladinske susrete medžlisa Midwest, učešće u horu NUR, putovanja na izlete i Field Trips, učešće u fundraising akcijama itd.

Učlanjenje se vrši preko e-maila (bosnianyouthofchicago@gmail.com) ili direktno na skupštini omaldinske grupe. Dobro došli su svi zainteresovani! Da biste postali član BYC Vaši roditelji ne moraju biti članovi džemata BICC. Učlanjenje je besplatno!

Ponosni smo na našu omladinsku grupu!

More Posts

Send Us A Message